Muzakarah Institusi Pendidikan IKRAM 2.0

Seri Kembangan – Seramai 81 wakil dari seluruh negara yang terdiri daripada Jawatankuasa Pendidikan Pusat, Jawatankuasa Pendidikan Negeri serta Pengerusi dan Ahli Jawatankuasa Lembaga Pengurusan Sekolah hadir dalam Muzakarah Institusi Pendidikan IKRAM (IPI) 2.0 yang telah berlangsung secara bersemuka dan secara dalam talian pada Sabtu.

Tujuan utama muzakarah ini diadakan ialah untuk mendapatkan persetujuan bagi cadangan-cadangan pindaan kepada Dasar Kawal Selia IPI 2011.

Muzakarah ini memberi fokus kepada pindaan utama perkara 6 dan perkara 7 dalam Dasar Kawal Selia iaitu Peranan Jawatankuasa Pendidikan dan Dasar Utama Pengendalian dan Pemantauan IPI.

Umumnya, perbincangan yang telah mengambil masa lebih empat jam tersebut, akhirnya mencapai persetujuan ke atas Pindaan Dasar Kawal Selia 2011 (dengan pindaan) yang dibentangkan oleh Task Force Institusi Pendidikan Ikram 2.0 Unit Pembangunan Institusi (UPI).

Antara yang hadir, Pengerusi Jawatankuasa Pendidikan IKRAM, Prof. Dr, Omar Yaakob dan Pengarah Eksekutif IKRAM Musleh, Megat Mohamed Amin Megat Mohamed Nor.

Kongsikan...

Bincangkan...