MISTAC 2023 Kumpulkan 733 Peserta Luar dan Dalam Negara

HULU SELANGOR – Seramai 733 orang peserta dari luar dan dalam negara telah turut serta dalam Kejohanan Memanah Tradisional Pelajar Musleh Peringkat Antarabangsa atau lebih dikenali sebagai Musleh International Students Traditional Archery Championship (MISTAC) 2023 kali ke-3 yang berlangsung pada Sabtu, 7 Oktober lalu di sini.

Kejohanan yang berlangsung di Kem Bina Semangat, Kuala Kubu Bahru, Hulu Selangor itu merupakan anjuran bersama Kadet Remaja Sekolah Musleh (KRS Musleh) dan Persatuan Memanah Tradisional Musleh (METRA) yang telah mendapat kelulusan penganjurannya daripada Kementerian Belia dan Sukan Malaysia.

Menurut jurucakap KRS Musleh, Leftenan Muda KRSM Mohammad Athif, untuk tahun ini, sebanyak lapan kategori telah dipertandingkan termasuklah, kategori Sekolah Rendah Bawah 12 (Lelaki dan Perempuan), Sekolah Menengah Bawah 15 (Lelaki dan Perempuan), Sekolah Menengah Bawah 18 (Lelaki dan Perempuan) dan dan kategori Terbuka Guru (Lelaki dan Perempuan).

Sementara itu, majlis penutupan MISTAC 2023 telah disempurnakan oleh Pengarah Cawangan Penggalakan dan Pembangunan Sukan, Bahagian Pembangunan Sukan, Jabatan Belia dan Sukan Negara Kementerian Belia dan Sukan mewakili Menteri Belia dan Sukan Malaysia, Yang Berbahagia Sabran Abd. Bahar.

Sumber: https://www.facebook.com/musleharchery

Kongsikan...

Bincangkan...