Sokong Peruntukan Bajet Kerajaan 2019 Kepada SAR dan Sekolah Agama Persendirian

 

Kenyataan Media

Pendidikan IKRAM Musleh Berhad (IKRAM Musleh)

23 November 2018 / 15 Rabiulawal 1440H

 

SOKONG PERUNTUKAN BAJET KERAJAAN 2019 KEPADA SAR DAN SEKOLAH AGAMA PERSENDIRIAN

 

Pendidikan Ikram Musleh (IKRAM Musleh) menyokong penuh usaha Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) supaya sekolah agama rakyat (SAR) dan sekolah agama persendirian diberi peruntukan dalam Bajet Kerajaan 2019 seperti yang dinyatakan oleh Menteri Pendidikan dua hari lalu.

 

Terdapat lebih 19,000 orang murid dan pelajar sekolah di bawah naungan IKRAM Musleh. Usaha pendidikan ini telah dilakukan oleh IKRAM Musleh di 50 buah sekolah rendah dan menengah Islam (SRI-SMI) yang mula ditubuhkan sejak tahun 1985.

 

Semua SRI-SMI di bawah naungan IKRAM Musleh wajib berdaftar dengan KPM, wajib menggunapakai kurikulum kebangsaan KPM dan semua pelajar wajib menduduki peperiksaan awam.

 

IKRAM Musleh menegaskan bahawa peruntukan bajet kerajaan 2019 kepada SAR dan sekolah-sekolah agama persendirian adalah hak yang mesti ditunaikan oleh kerajaan secara tetap dan bukan berkala.

 

IKRAM Musleh yakin peruntukan bajet kerajaan 2019 kepada SAR dan sekolah-sekolah agama persendirian akan meningkatkan kepercayaan rakyat bahawa kerajaan PH benar-benar bersungguh dalam usaha membangun bukan sekadar infrastruktur dan perkhidmatan yang berkualiti tetapi juga dan yang lebih penting lagi membangun rakyat Malaysia yang bermanfaat kepada keluarganya, masyarakat dan negara ke arah satu peradaban yang sejahtera demi kebahagiaan di dunia dan akhirat.

 

Ustaz Megat Mohamed Amin Megat Mohamed Nor

Pengarah Eksekutif

Pendidikan IKRAM Musleh Berhad

No. Tel: +60 19-2687058

Kongsikan...

Bincangkan...