Dr Maszlee Iringi Pelepasan Kontinjen KRS Musleh ke KEMNAS IV

15 Nov, Sepang – Dr. Maszlee Malik, Menteri Pendidikan Malaysia telah meluangkan masa untuk hadir dalam Majlis Pelepasan Kontinjen KRS Musleh ke Kem Ukhuwah Nasional (KEMNAS IV-2018) di Buperta, Cibubur, Jakarta, Indonesia pada jam 5.00 pagi tadi di ruang legar pintu pelepasan antarabangsan, KLIA 2.

“Seramai 297 anggota KRS Musleh dari 27 buah sekolah rendah dan menengah rangkaian IKRAM Musleh termasuk pegawai-pegawai, guru-guru pengiring dan para pelajar akan berlepas ke sana hari ini melalui tiga penerbangan pada pagi ini,” ujar Mejar Abd Rahaim Md Isa selaku ketua rombongan kontinjen KRS Musleh ke Jakarta kali ini.

Menurut beliau, KEMNAS IV ini akan berlangsung selama 4 hari 3 malam di tapak perkhemahan Buperta Cibubur, Jakarta, Indonesia dan dijangkakan sejumlah 14, 000 orang anggota dari Indonesia dan Thailand termasuk dari Malaysia akan berada di sana.

“Kontinjen KRS Musleh akan berada di sana lebih lama iaitu bermula hari ini, 15 November hingga 22 November untuk melakukan lawatan sambil belajar di Taman Sains, Jakarta dan juga melawat Sekolah Ummul Qura, Bogor dan Desa Bantar Sari, Bogor selepas perkhemahan tamat,” tambah beliau lagi.

Turut serta dalam rombongan ke Jakarta ini adalah Ustaz Megat Mohamed Amin Bin Megat Mohamed Nor, Pengarah Eksekutif IKRAM Musleh.

Kongsikan...

Bincangkan...