SRIAZ Raih Tiga Anugerah dalam Majlis Apresiasi Institusi Pendidikan Islam Negeri Perlis

KANGAR – Menunjukkan prestasi cemerlang, Sekolah Rendah Islam Al-Azhar, Arau (SRIAZ) telah dipilih untuk menerima Anugerah Premis Harapan Sekolah Rendah Agama Swasta Tahun 2022/2023 dalam Majlis Apresiasi Institusi Pendidikan Islam Negeri Perlis Bagi Tahun 2022/2023 yang berlangsung malam tadi di sini.

Pada masa sama, Afifah Abdullah dari SRIAZ turut dianugerahkan Anugerah Guru Cemerlang bagi kategori Sekolah Rendah Agama Swasta Tahun 2022/2023 serta adik Nur Insyirah Hani Nur Saifullah, murid tahun 6 dari SRIAZ pula telah menerima Anugerah Murid Cemerlang bagi kategori sama.


Sementara itu, majlis yang diadakan di Hotel Putra Regency itu telah berkenan dirasmikan oleh Pemangku Raja Perlis, Tuan Syed Faizuddin Putra Jamalullail.

Baginda dalam ucapannya, bertitah bahawa Pendidikan Islam merupakan asas terpenting dalam usaha membangun dan memperkasakan umat Islam untuk memastikan generasi hari ini terus berpegang dengan ajaran agama Islam yang sahih.

Antara yang hadir ialah Menteri Besar Perlis, Mohd Shukri Ramli, Mufti Perlis, Datuk Dr. Mohd Asri Zainal Abidin, Ketua Bahagian Pendidikan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), Hanifuddin Roslan, Ketua Penolong Pengarah Bahagian Pendidikan JAKIM, Mohd Anuar Abd Rani dan barisan exco kerajaan negeri.

Hadir sama, Guru Besar SRIAZ, Afifah Aliya, Ahli Lembaga Pengelola Sekolah (Kurikulum), Prof. Madya Dr. Shahrir Rizal Kasjoo dan barisan wakil pentadbiran sekolah.

Kongsikan...

Bincangkan...